INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Pepparkaks mums-mums

Länk till detta recept

Hej hej allihopa,

Här nedan kommer receptet på galet goda pepparkaks mums-mums! När jag bakade dessa ställde jag frågan till mig själv; Varför gör jag inte mums-mums oftare? Det är ju så löjligt enkelt att göra och sköter sig i princip själv i mixern och sedan i kylen. Och så är det ju himla gott också. Provade att göra en julig variant genom att doppa dem i pepparkakssmul och det var en riktig hit! Väldigt gott så dessa tycker jag du ska prova att göra till adventsfikat 🙂 Ursprungsreceptet på mums-mumsen har jag sett finns liknande på många sidor så jag vet inte vem som ska ha äran för de receptet.

Till ca 9 st:

1 äggvita

4 dl socker

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl kallt vatten

1,5 dl varmt vatten

1,5 msk gelatinpulver

200 g pepparkakor

Blanda ihop äggvita, socker, florsocker, vaniljsocker samt det kalla vattnet i en bunke. Koka upp andra delen av vattnet, ta bort från plattan och blanda ner gelatinpulvret. Rör om tills det löst upp sig. Tillsätt gelatinblandningen i sockerblandningen (lite i taget) och rör om. Vispa sedan till en fast konsistens. Gärna upp emot 20 minuter.

Under tiden, passa på att mixa pepparkakorna fint. Fyll sedan botten på en form 24*24 (likt denna) med pepparkakssmulet. Häll sedan ned smeten och bred ut jämnt. Strö över pepparkakssmul och sätt in i kylen tills det stelnar (ca 1-2 h). Ta sedan ut formen, skär runt kanterna, vänd snabbt på formen så mums-mumsen lossnar. Skär sedan i fyrkanter, ungefär 5 centimeter stora. Doppa ändarna i pepparkakssmulet. Klart! 🙂

Dela med dig

23 svar

    1. Hej! Var lite otydlig i min beskrivning. Blandningen med sockret ska inte värmas utan det är andra delen av vattnet som ska kokas och sedan blandas med gelatinpulvret 🙂

      1. Hej! Ledsen för sen svar, ja det bör gå men jag har själv aldrig provat. Osäker på doseringen dock så vågar inte ge dig någon exakt mått tyvärr.

  1. Hur förvaras dom, i kylskåp eller … Hur länge håller dem om man inte äter upp dem genast🤣 menar om man bakar tex till fest hur långt före kan man göra dom?

  2. Dessa gjorde min mamma redan på 80talet när jag var liten! Så gott och att blanda kokos och kakao, och doppa de i sen.

  3. I mitt gamla recept med kkp (kaffekoppar) är det två äggvitor och 3 msk potatismjöl också, men eljest snarlika mängder.
    Kul med pepparkakssmulor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept