Tryfflar.. Visst är det något som nästan måste finnas på julbordet? Det är ju så tacksamt att göra då det är smidigt att göra och kan variera i både utseende och smak. Här har jag gjort mörk choklad tryfflar doppade i polkakross vilket är en helt underbar kombo! En av mina favoriter när det kommer till julgodis 🙂
Till ca 15 st:
250 g mörk choklad av fin kvalitet
1 dl vispgrädde
1,5 msk honung
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 klick smör
2 dl polkagrisar
Värm grädden, salt, honung och smör i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen och vaniljsockret. Rör om tills du får en jämn och slät konsistens. Häll upp i en bunke och låt stelna i kylen i minst 3 h.
Krossa 2 dl polkagrisar. Ta ut tryffeln när den stelnat och rulla i polkagriskrosset.
Kram ♥
4 svar
Låter jättegott!!
Har du något tips på en god mörk choklad som du använder till bakning??
Mvh Åsa
Hej Åsa! 🙂 Jag använder ofta Lindts 70% choklad 🙂 Kram Hanna
Rullar du dem efter kylskåpet? Står häll upp i bunke… sen rulla i polkakross? Hm… Känner mig lite dum😂😂😂
Ja efter att tryffeln stelnat i kylen, tar jag ut den och rullar till bollar som jag rullar i polkakrosset 🙂