Hej på er!
Jag fortsätter dela med mig av godsaker som kan vara gott att ha på julbordet eller till adventsfikat. Här kommer ett recept som jag fick upp ögonen för när jag tittade på jul med Ernst förra året (tror jag det var). Då gjorde han denna ugnsbakade brietårta som jag bara var tvungen att göra till julbordet. Och herregud så gott!! Så gott att jag sen gjorde det på nyårsafton också 😉 Det bästa är att det är jätteenkelt att göra och man kan variera med alla möjliga sorters nötter och frukter. Funkar dessutom både som glöggmingel, att ha på julbordet eller som efterrätt! (Receptet hitta jag här)
1 brietårta (500 g)
1 dl torkade aprikoser (hackade)
0,5 dl valnötter (hackade)
0,5 dl pistagenötter (hackade)
1 msk rågmjöl (vetemjöl går också bra)
2 dl flytande honung
Sätt ugnen på 175 grader. Koka alla ingredienser utom brietårtan i en kastrull tills honungen tjocknar något. Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper. Häll blandningen över brietårtan och sätt in i mittan av ugnen i ca 10-15 minuter. Toppingen ska få en fin gyllenbrun färg. Servera direkt.
Kramar
5 svar
värme på /i ugnen ?
175 grader 🙂
Stämmer det med 2 dl honung? Flöt ut över hela plåten 😅
Jag gjorde precis efter receptet allt flöt ut i en sörja, nästa gång blir det i en form
Jag gjorde allt efter receptet men allt flöt ut i en sörja nästa gång får det bli i en form