Oreomoussetårta

Länk till detta recept
Hej hej!

En riktigt smarrig oreomoussetårta tackar väl ingen nej till? 😉 Inte jag iallafall och den här är busenkel att svänga ihop. Själva tårtan i sig är rätt söt så jag tycker de blir extra gott att servera med en chokladsås som smakar kraftigt med choklad och så lite syrliga hallon på de. Magiskt gott tillsammans om ni frågar mig 😉

Botten:
1 paket oreos
50 g smör


Fyllning:
3 gelatinblad
1 paket oreos
2 äggulor
0,75 dl florsocker
5 dl vispgrädde

Chokladsås:
1 dl mjölk
1 dl socker
1 dl kakao


Topping:
Minioreos
Färska hallon
Mynta


Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa oreos i en matberedare. Smält smöret och tillsätt detta, rör om. Häll i blandningen i en springform, 20 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Tips! Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, spänn fast och klipp bort kanterna. På så sätt slipper man servera tårtan med underlägget kvar.

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulorna och florsockret ordentligt. Vispa 4 dl av grädden relativt lättvispat i en separat skål. Mixa oreosen i en matberedare. Värm resterande 1 dl grädde i en kastrull och lägg ner gelatinbladen så de smälter. Blanda ner grädd/gelatinblandningen i resten av grädden. Tillsätt florsockret/äggen. Vänd tillsist ned de mixade oreosen och rör om ordentligt. Smöra insidan av formen på sidorna. Häll sedan ned fyllningen över bottnen, jämna till toppen och lägg över lite plastfolie. Låt stelna i kylen i minimum 4 timmar.

Chokladsås: Värm alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka tills du får en slät och bra konsistens. Servera kall tillsammans med tårtan.

Topping: Garnera tårtan med minioreos, färska hallon och mynta. Häll eventuellt över lite chokladsås också eller servera chokladsåsen bredvid.

Lycka till! 🙂
Dela med dig

4 svar

  1. Kan jag göra den dagen innan servering? Isåfall-hur lång tid innan servering tror du jag behöver ta fram den? Tack på förhand!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept