Hej hej på er!
Vilket blåbärsår vi har detta året! Skogen har varit full med stora, fina blåbär så nu är frysen full med blåbär som plockats denna säsongen. Jag älskar detta lilla superbär som jag gärna äter som de är med lite mjölk, blandar ner i gröt, gör smoothies på och såklart goda kakor och desserter. Finns så mycket man kan göra och här nedan vill jag dela med mig av receptet på några supergoda biskvier jag gjorde härom veckan. Smörkrämen blev sååå god så den måste jag göra igen och använda till något annat bakverk också 🙂
Botten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Smörkräm:
200 g rumsvarmt osaltat smör
1,5 dl florsocker
3 äggulor
2 dl blåbär
Topping:
200 g vit choklad
2 tsk matolja
Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Fyllning: Tänk på att alla ingredienser helst ska vara rumsvarma, då är det mindre chans att smörkrämen skär sig. Blanda samman smöret, florsockret samt äggulorna. Passera blåbären genom en sil och rör sedan ihop till en len och fin kräm.
Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen över ett vattenbad. Var försiktiga med värmen bara då vit choklad inte klarar av för hög värme. Låt chokladen smälta långsamt. Tillsätt matoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara dem i kylen.
Lycka till! 🙂
7 svar
Hej! Inspireras så av dina recept! Nu är jag i full gång och bakar dessa. Undrar dock över om jag skulle ha vispat smöret och florsockret fluffigt till smörkrämen? Alltså med elvisp? Ser också på dina bilder att du inte verkar ha några hela blåbär i smörkrämen. Ska man mosa dem innan eller vispa med elvisp? Jag vågade inte vispa smörkrämen för mycket. Hur gjorde du?
Tack! Hälsningar Marie
Jag hittade fina inlägg här. Jag älskar ditt inlägg. Så perfekt!
Ser fullkomligt ljuvliga ut!
Ser fullkomligt ljuvliga ut! Kommer prova dem så snart jag får tid! Frysen är full av blåbär!
Jag tyckte det kunde vara mer blåbär i, men tog i blåbärspulver så det inte skulle bli för blött. Blev supergott
Jag tyckte det kunde vara mer blåbär i, men tog i blåbärspulver så det inte skulle bli för blött. Blev supergott
Jag tyckte det kunde vara mer blåbär i, men tog i blåbärspulver så det inte skulle bli för blött. Blev supergott