Hej hej allihopa!
Här kommer ett recept på en alldeles underbar blåbärspaj. Jag kallar den knackig blåbärspaj med vit choklad och vaniljgrädde. Och knäckig är precis vad den är! Toppingen lägger sig som ett krispigt täcke över blåbären och däremellan gottar sig även lite vit choklad. Det är med andra ord en perfekt dessert! 🙂 Servera gärna med lite lättvispad vispgrädde smaksatt med lite vanilj, de blir pricken över i:et!
Botten:
500 g blåbär
0,5 dl florsocker
1 msk potatismjöl
Topping:
150 g vit choklad
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 dl socker
Till servering:
Vispgrädde blandat med vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en pajform (jag använder DENNA). Blanda ihop allt till botten. Häll ut över pajformen. Grovhacka den vita chokladen och strö över blåbärsblandningen.
Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över blåbären och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.
Servera sedan med vispad grädde blandat med lite vaniljsocker. Så gott!! 🙂
Lycka till!
8 svar
Hej!
Ditt recept låter fantastiskt gott!
🥰
Går det att baka denna även med frysta blåbär?
Absolut! 🙂
Hur många räcker denna pajen till?
Hur stor form ska man använda?
Ca 8 st 🙂 Använder en form med diameter 28 cm.
Kan man byta ut mjölet mot mjölmix rakt av
Ja det tror jag. Inte provat själv däremot
Hej. Blåbärspajen måste man ha vit choklad måste väl gå lika bra med vanigt sirapstäcke?
Inget måste med vit choklad. Tycker dock det gör det extra gott 🙂