INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Oreo & browniepaj

Länk till detta recept

Här kommer ett recept på en supergod paj full med en massa choklad! Pajskalet är gjort på oreos och fyllningen är en krämig brownie. Så himla, himla gott!! Det chokladsmakande och krispiga pajskalet tillför så mycket till brownien och det blir en så god kontrast mot den kladdiga brownien. Ett roligt sätt att servera en brownie på också! Med lite grädde och färska bär på toppen blir det en supergod dessert! 🙂

Oreobotten:

2 paket oreos

60 g smör

Brownie:

3 ägg

150 g smält smör

2 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

4 msk kakao

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Garnering:

Vispad grädde

Färska bär

Oreobotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mixa oreokexen. Tillsätt smöret och rör om till en jämn massa. Klä en ugnsform (22 eller 24 cm i diameter, likt DENNA) med bakplåtspapper. Häll ner oreosmulorna i formen och pressa ut till ett jämt pajskal. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Brownie: Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Låt svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.

Servera sedan med lite vispgrädde och färska bär.

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept