Finns det något bättre än att starta helgdagarna med en riktig god och lyxig frukost? Pannkakor eller våfflor i olika former är bland det bästa jag vet att få starta en helgdag med. De tillsammans med en stor kopp kaffe och massor av goda tillbehör. Mmmums!
Här är en variant på klassiska amerikanska pannkakor som jag smaksatt med choklad. Till de serverar jag en hemmagjord chokladsås och massor av färska bär. Urgott!!
Till ca 15 st pannkakor:
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
3 ägg
2,25 dl mjölk
50 g smör
0,5 tsk salt
2 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
Chokladsås:
1 dl mjölk
1 dl kakao
1 dl socker
Garnering:
Färska bär
Pannkakor: Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda äggen, mjölk och de smälta smöret i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna under omrörning så det inte bildas klumpar. Denna smeten är mycket tjockare än vanlig pannkakssmet. Stek pannkakorna på låg-medelvärme. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända dem. Stek gärna flera åt gången!
Chokladsås: Värm alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka tills du får en slät och bra konsistens. Låt stå en liten stund innan servering.
Servera sedan pannkakorna med chokladsåsen och färska bär. Hur gott som helst!!