Glad fredag på er! Vilken start vi fått på september månad hittills! Fantastiskt väder med sol och lagom varmt. Ljuvligt 🙂 Här ska ni få ett supersmarrigt recept på saftiga morotsmuffins fyllda med en cheesecakekräm samt toppade med ett krispigt kanelcrunch. Helt otroligt goda!! Dessa ska jag gotta mig i idag till fikat. Kanske även till efterrätt ikväll 😉
Till ca 8 st:
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 dl solrosolja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 nypa salt
3 dl finrivna morötter
Stora muffinsformar
Cheesecakefyllning:
150 g philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
Kanelcrunch:
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
75 g smör
2 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen och låt stå. Nyp därefter ihop ingredienserna till kanelcrunchen.
Börja sedan med muffinsen. Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna och rör om. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt likt DENNA så de håller formen bättre. Lägg en klick cheesecakefyllning i mitten. Strö över lite crunch och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och toppa sedan ev. med lite glasyr (vatten och florsocker som du blandar).
5 svar
Hej. Går det bra om man fryser dem? Mvh Anna
Hej! Ja det går bra 🙂
Såg att det stod stora muffinsformar, men förstod under baket igår att det ska vara STORA muffinsformar för när jag fyllt åtta stora så var det mycket smet över. Samtidigt så har den största muffinsplåten bara plats för sex muffins. 🤔 Platta, men goda blev de ändå! 🥰
Kan man använda något annat än solrosolja?
Rapsolja 🙂