INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Salted caramel pecan cheesecake

Länk till detta recept

Krämig cheesecake, kolasås som smakar aningen salt och knapriga pekannötter.. En kombo som är omöjlig att inte tycka om! Jag fullkomligt älskar denna kombination och en krämig cheesecake tackar jag sällan nej till. En av de bästa desserterna att bjuda på dessutom tycker jag. Går att förbereda någon dag innan och är så enkelt att göra. Den här måste ni prova!! 🙂

Till ca 8 pers:

Botten:

14 st digistivekex

100 g smält smör

Fyllning:

600 g philadelphiaost

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl gräddfil

3 ägg 

Kolasås:

2 dl grädde

2 dl ljus sirap

2 dl socker

1 msk smör 

1 nypa salt

2 dl pekannötter

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakplåtsklädd springform, 20-22 cm i diameter (jag använder DENNA), Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Cheesecakefyllning: Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Blanda philadelphiaosten så den blir jämn. Tillsätt socker och vaniljsocker. Rör om ordentligt med en elvisp. Vänd därefter ner gräddfilen, rör om och tillsätt sedan 1 ägg i taget under omrörning. Häll smeten i formen och sätt in cheesecaken mitt i ugnen. grädda sedan i ca 45-60 minuter. Låt svalna ordentligt och låt sedan stå kallt i ett par timmar. Gärna över natten så den får stelna ordentligt.

Kolasås: Blanda ihop grädde, sirap, socker och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt smöret och de grovhackade pekannötterna, rör om och häll upp i en skål och låt svalna något.

Vid servering, häll antingen kolasåsen över hela cheesecaken eller låt var och en hälla över själv 🙂

Lycka till!

 
Dela med dig

7 svar

  1. Hei 😄 Jeg skal lage denne kaken i et familieselskap til lørdag.
    Jeg er litt usikker på om jeg skal steke bunnen og Cheesecakefyllning sammen på 150 grader? Eller bare Cheesecakefyllning som jeg skal legge oppå bunnen når den er kald?

  2. Hei 😄 Jeg skal lage denne kaken i et familieselskap til lørdag.
    Jeg er litt usikker på om jeg skal steke bunnen og Cheesecakefyllning sammen på 150 grader? Eller bare Cheesecakefyllning som jeg skal legge oppå bunnen når den er kald?

    1. Absolut. Dock är det godast om du gör kolasåsen strax innan servering. Alternativt häller kolasåsen över cheesecaken och låter stelna i kylen 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept