Saffranstryfflar med pistagenötter

Länk till detta recept

Ingen riktig jul utan tryfflar, eller vad säger ni? 😉 Saffranstryfflar är något jag bara smakat tidigare men aldrig gjort själv. Alltid tyckt det varit vansinnigt gott så nu var det på tiden att jag testade att göra egna. För att bryta av den söta tryffeln valde jag att rulla dem i salta pistagenötter och det blev så himla gott ihop! Dessa måste ni testa 🙂

Till ca 15 st:

300 g vit choklad

1 dl grädde

1 paket saffran (0,5 g)

1 klick smör

150 g saltade pistagenötter

Värm grädden, saffran och smöret i en kastrull. Ta bort från plattan när den börjat sjuda. Grovhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält och du fått en len tryffel. Häll upp i en skål och låt stå i kylen en stund tills den börjat stelna. Grovhacka pistagenötterna. Ta sedan ut tryffeln när den stelnat, forma till bollar och rulla i pistagenötterna.

Dela med dig

11 svar

  1. Hejsan! Jag provade göra dessa och även fast de hade varit i kylen ett bra tag så var det som att de smälte. Det höll sig inte som bollar. Bör jag sjuda längre nästa gång?

    1. Hej! Så otroligt ledsen för alldeles för sent svar.. Anledningen till att tryfflar inte stelnar är oftast att det blivit för mycket vätska. Det ska vara rätt dosering av vätska i detta recept men om du du vill kan du prova att ta något mindre nästa gång 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept