Ingen riktig jul utan tryfflar, eller vad säger ni? 😉 Saffranstryfflar är något jag bara smakat tidigare men aldrig gjort själv. Alltid tyckt det varit vansinnigt gott så nu var det på tiden att jag testade att göra egna. För att bryta av den söta tryffeln valde jag att rulla dem i salta pistagenötter och det blev så himla gott ihop! Dessa måste ni testa 🙂
Till ca 15 st:
300 g vit choklad
1 dl grädde
1 paket saffran (0,5 g)
1 klick smör
150 g saltade pistagenötter
Värm grädden, saffran och smöret i en kastrull. Ta bort från plattan när den börjat sjuda. Grovhacka chokladen och häll ner i gräddblandningen. Rör om tills chokladen smält och du fått en len tryffel. Häll upp i en skål och låt stå i kylen en stund tills den börjat stelna. Grovhacka pistagenötterna. Ta sedan ut tryffeln när den stelnat, forma till bollar och rulla i pistagenötterna.
11 svar
Jisses, låter livsfarligt goda!
Kram Kajsa
Ungefär hur mycket är en klick smör? Vill ju såklart gärna prova 🙂
Ungefär 1 msk 🙂
Kan man frysa dom?
Det går bra 🙂
Hejsan! Jag provade göra dessa och även fast de hade varit i kylen ett bra tag så var det som att de smälte. Det höll sig inte som bollar. Bör jag sjuda längre nästa gång?
Hej! Så otroligt ledsen för alldeles för sent svar.. Anledningen till att tryfflar inte stelnar är oftast att det blivit för mycket vätska. Det ska vara rätt dosering av vätska i detta recept men om du du vill kan du prova att ta något mindre nästa gång 🙂
Hur länge håller de i kylen? Ser så sjukt gott ut 😍
”En klick”?!
Utan de salta pistagenötterna hade dessa varit väldigt mycket för söta för mig. Men nu blev de julens stora hit!
Så roligt att höra! 🙂