INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Knäckig päron och kardemummapaj

Länk till detta recept

Knäckiga fruktpajer med lite vaniljsås eller vaniljglass till kan vara bland det godaste som finns! Extra bra också att de är så enkla att göra! Här är en supergod variant med päron och kardemumma. Kan vara lite roligt att göra istället för den klassiska med äpple och kanel. Och den doften som sprids när man gör den här.. Ljuvligt!

Botten:

4 medelstora päron

1 msk kardemumma

3 msk socker

Topping:

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1,25 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva päronen till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kardemumma och socker. Täck botten av en pajform med päronen (jag använder DENNA pajform).

Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås eller vaniljglass 🙂

 
Dela med dig

8 svar

  1. Utmärkt recept, jag använde kokossocker istället för vanligt socker och ingefärssirap istället för vanlig den andra gången jag gjorde den. Mina gäster blev lyriska …Tack Hanna för inspirationen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept