Semmelbollar

Länk till detta recept

Kunde inte hålla mig, var tvungen att prova ytterligare en variant på semlor. Den här gången ett gäng semmelbollar! Supergoda och verkligen en snabbvariant jämfört med den klassiska semlan. Det här är vit chokladbollar som är smaksatta med kardemumma samt vispgrädde och inuti hittar man en liten gömma av mandelmassa. Och som pricken över i:et är dem rullade i lite rostad mandel. Supergott!

Till ca 8 st:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

3,5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

100 g vit choklad

2 tsk kardemumma

1 msk vispgrädde

200 g mandelmassa

Mandelspån

Forma mandelmassan till små bollar. Ställ in i frysen en liten stund så de stelnar något. Rosta sedan mandelspån i en stekpanna försiktigt. Ställ åt sidan.

Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, havregryn, grädde och kardemumma i en bunke. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och häll ner i smeten. Rör runt till en jämn smet.

Ta sedan och forma bollar av smeten, platta till och lägg en boll av mandelmassa i mitten, nyp ihop och rulla i den rostade mandeln. Låt stå i kylen en stund innan servering 🙂

Dela med dig

8 svar

  1. Hur många blir det ungefär? Bra att veta om man t.ex planerar att ta med till jobbet. I vilket steg tillsätter man vispgrädden. Det här receptet ser jättesmarrigt ut 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept