Kunde inte hålla mig, var tvungen att prova ytterligare en variant på semlor. Den här gången ett gäng semmelbollar! Supergoda och verkligen en snabbvariant jämfört med den klassiska semlan. Det här är vit chokladbollar som är smaksatta med kardemumma samt vispgrädde och inuti hittar man en liten gömma av mandelmassa. Och som pricken över i:et är dem rullade i lite rostad mandel. Supergott!
Till ca 8 st:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
3,5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
2 tsk kardemumma
1 msk vispgrädde
200 g mandelmassa
Mandelspån
Forma mandelmassan till små bollar. Ställ in i frysen en liten stund så de stelnar något. Rosta sedan mandelspån i en stekpanna försiktigt. Ställ åt sidan.
Blanda smör, strösocker, vaniljsocker, havregryn, grädde och kardemumma i en bunke. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och häll ner i smeten. Rör runt till en jämn smet.
Ta sedan och forma bollar av smeten, platta till och lägg en boll av mandelmassa i mitten, nyp ihop och rulla i den rostade mandeln. Låt stå i kylen en stund innan servering 🙂
8 svar
Hej!
Jag förstår inte vad jag ska göra ned vispgrädden i receptet?
Hej! Har uppdaterat receptet, hade missat att skriva ut det.
Hej
Hur länge håller dessa i kylen ?
Kan de frysas in?
Hej,
De kan frysas 🙂 Håller annars ca 1 vecka i kyl ungefär.
Just hittat din blogg men finner ingen symbol för utskrift från iPad.
Hur många blir det ungefär? Bra att veta om man t.ex planerar att ta med till jobbet. I vilket steg tillsätter man vispgrädden. Det här receptet ser jättesmarrigt ut 😍
Har uppdaterat receptet, hade missat att skriva ut det 🙂
Saknar en utskriftssymbol