INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Amerikanska choklad & cheesecakemuffins

Länk till detta recept

Saftiga amerikanska chokladmuffins kan vara bland det godaste som finns till kaffet. Maffiga och fyllda med choklad, precis vad jag tycker om. Men varför inte höja dem ytterligare en nivå genom att fylla dem med en cheesecakefyllning också? Så himla gott att ni bara måste prova! 🙂

Till ca 12 st:

Muffins:

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 krm salt

0,5 dl kakao

100 g mörk choklad

150 g chokladknappar

Cheesecakefyllning:

150 g philadelphiaost

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk maizena

1 tsk citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen.

Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en kastrull. Häll ner i äggblandningen och rör om. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Avsluta med att hälla ner hälften av chokladknapparna och rör försiktigt runt med en slev så de fördelas jämt. Fyll amerikanska muffinsformar med chokladsmeten varvat med cheesecakefyllningen (fyll dem max upp till 3/4 av formarna). Lägg gärna formarna på en muffinsplåt likt DENNA så de håller formen bättre. Toppa med chokladknappar och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Dela med dig

9 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept