Saftiga amerikanska chokladmuffins kan vara bland det godaste som finns till kaffet. Maffiga och fyllda med choklad, precis vad jag tycker om. Men varför inte höja dem ytterligare en nivå genom att fylla dem med en cheesecakefyllning också? Så himla gott att ni bara måste prova! 🙂
Till ca 12 st:
Muffins:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 krm salt
0,5 dl kakao
100 g mörk choklad
150 g chokladknappar
Cheesecakefyllning:
150 g philadelphiaost
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk maizena
1 tsk citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ingredienserna till cheesecakefyllningen.
Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och den mörka chokladen tillsammans i en kastrull. Häll ner i äggblandningen och rör om. Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Avsluta med att hälla ner hälften av chokladknapparna och rör försiktigt runt med en slev så de fördelas jämt. Fyll amerikanska muffinsformar med chokladsmeten varvat med cheesecakefyllningen (fyll dem max upp till 3/4 av formarna). Lägg gärna formarna på en muffinsplåt likt DENNA så de håller formen bättre. Toppa med chokladknappar och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
13 svar
Måste testa 😀 men är det maizena majsstärkelse man ska ha, eller maizena ljus redning?
Eller annan sort? 😅
Jag kör på maizena majsstärkelse 🙂
måste testa dessa,mums! funkar det att frysa dom?
Hej, det går bra 🙂
Om man inte har choklad knappar kan man hacka vanlig mjölkchoklad i små bitar?
Jag gjorde det (ljus Marabou) gick bra
Går det att ta light Philadephia ?
Absolut 🙂
Hej! De här ser mycket mumsiga ut. Kan man göra glutenfritt? Vad skulle du välja för alternativ till vetemjölet?
Hej! Har aldrig provat själv men det bör inte vara några problem. Skulle använda glutenfri mjölmix 🙂
Har du provat göra glutenfria,!
Nej tyvärr inte..