Segknäckiga kokosflarn är svårslaget på många sätt! Det behövs inte många ingredienser, de går väldigt fort att baka och de blir otroligt goda! Jag har ju sedan tidigare recept här på bloggen med fyllda kokosflarn men den här gången gjorde jag en variant med en jordgubbssmörkräm. Otroligt gott och så somrigt. Perfekt att bjuda på nu under sommaren 🙂
Till ca 10-15 st dubbla
Kokosflarn:
50 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 ägg
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Ca 6-8 medelstora jordgubbar (helst färska)
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Mixa jordgubbarna till en slät pure och blanda ner denna i smörkrämen under omrörning. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
Förvara i kylen i några dagar alternativt frys in 🙂
2 svar
Kan man göra dessa glutenfria?
Jättegoda, men mina flyter inte ut. Gör färre för jag vill ha dem lite större. Vad gör jag för fel