Blåbärsgrottor med vit choklad

Länk till detta recept

Nu när blåbärssäsongen äntligen är här är det svårt att tänka på att baka något annat än med blåbär. De är ju så gott och vackert att baka med! Den här gången blev det spröda blåbärsgrottor med lite vit choklad i. Otroligt gott och lättbakat! Vem skulle inte bli glad av en sådan här till kaffet!? 🙂

ca 20 st:

200 g smör

4,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl socker

Fyllning:

250 g blåbär

2 msk socker

1/2 tsk maizena

1 msk vatten

50 g vit choklad

Börja med blåbärskompotten. Värm upp blåbären i en kastrull tillsammans med sockret. Blanda ihop maizena och vatten och blanda ner detta i blåbären. Koka upp och låt småkoka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver för sig och tillsätt ner i bunken. Blanda väl till en smidig deg. Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten. Dela den vita chokladen i små bitar och lägg ner en bit i varje kaka. Klicka därefter i blåbärskompott. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept