INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Chokladtryffelpaj med röda vinbär

Länk till detta recept

Här kommer ett recept på en paj som inte behöver någon tid alls i ugnen! En så kallad no bake paj. Väldigt smidigt och den blir otroligt god! Oreobottnen passar så bra tillsammans med den lena chokladtryffeln. För att bryta av lite valde jag den här gången att toppa med syrliga, röda vinbär men det går givetvis bra att toppa med några andra bär om man önskar. Tips är att servera tillsammans med lite lättvispad grädde eller vaniljglass också 🙂

Oreobotten:

2 paket oreos

60 g smör

Chokladtryffel:

2,5 dl vispgrädde

250 g mörk choklad (70%)

2 msk rumsvarmt smör

Topping:

Röda vinbär

Om man vill: Servera tillsammans med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Oreobotten: Smält smöret. Mixa oreokexen. Tillsätt smöret och rör om till en jämn massa. Klä en ugnsform (22 eller 24 cm i diameter, jag använder DENNA) med bakplåtspapper. Häll ner oreosmulorna i formen och pressa ut till ett jämt pajskal. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen och låt stelna.

Chokladtryffel: Grovhacka chokladen, lägg ner i en skål. Koka upp grädden och häll ned över chokladen. Rör om till en slät tryffel och tillsätt smöret under omrörning. Ta ut pajskalet och häll ner chokladtryffeln i detta. Ställ in i kylen i minst 3 timmar.

Vid servering. Toppa hela pajen med färska, röda vinbär. Servera ev. tillsammans med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.

Dela med dig

Ett svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept