INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kladdkaka med vit chokladkräm & passionsfrukt

Länk till detta recept

Här kommer recept som är en riktig ”Hanna-dessert” 😉 En kladdig kladdkaka full med choklad, toppad med en söt vit chokladkräm OCH som pricken över i:et, syrlig passionsfrukt. Otroligt gott ihop! Ni måste testa! 🙂

Kladdkaka:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Vit chokladkräm:

100 g vit choklad

1 dl vispgrädde

150 g philadelphiaost

Topping:

3 passionsfrukter

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en bakplåtsklädd och smörad springform (ca 20 cm, likt denna) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Vit chokladkräm: Grovhacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Värm vispgrädden i en kastrull. Ta bort från plattan och häll ned över den vita chokladen så den smälter. Låt svalna något. Rör ned philadelphiaosten och vispa tills det blir fluffigt. Ställ in i kylen och låt stelna något.

Strax innan servering, lägg på den vita chokladkrämen på kladdkakan och toppa med passionsfrukt.

Lycka till! 🙂
Dela med dig

38 svar

  1. Hej! Undrar vad konsekvensen blir om man lägger på krämen kvällen innan och serverar till fikan dagen därpå? Skulle vilja baka till jobbet men jobbar inom vården så osannolikt att jag hinner lägga på krämen väl på jobbet.

    1. Hej, ingen dum fråga, kladdkakan måste svalna först samt chokladkrämen behöver stelna lite innan den läggs på 🙂

    1. Hej! Ledsen för sent svar och att du inte hann få något svar innan du skulle servera den.. Den är beräknad till ca 8 st så 2 hade varit perfekt. Önskar dig ett gott nytt år!

    1. Hej! Ledsen för sent svar.. Kanske att chokladen och grädden var lite för varm när du började vispa. Prova att låta den svalna lite mer nästa gång.

    1. Det är väl fortfarande ordet ”bakplåtsklädd” som är oklart för mig även om alla andrar fattar. En smord form klädd med bakplåt?

  2. Hej Hanna! Tänkte prova detta recept som en nyårsdessert, den verkar supergod! Om man vill göra desserten såhär 24h timmar innan, tror du den blir bra då vid servering? Vi ska ta med desserten bort, borde man då göra den vita chokladmoussen och garnering på plats ä? Vad tror du?:) mvh Sofia

    1. Hej! Ledsen för att du inte fick svar innan du skulle göra den. Det går bra att förbereda denna dagen innan. Hoppas det gick bra ändå! 🙂 Gott nytt år!

    1. Hej! Enklast är att göra ett befintligt recept på glutenfri kladdkaka och sedan göra receptet på toppingen 🙂

  3. Kan vara bra att förtydliga att det ska vara varmluft 175 grader… annars gör man som jag, sätter ugnen på 175 över/under och undrar varför det inte hänt något på 25 minuter.

  4. Jag förbereder kladdkakan dagen innan. Ska den in i kylen direkt efter ugnen eller svalna i rumstemperatur först?

  5. Kan man frysa in kakan i två dagar innan servering?? Eller hur skulle du rekommendera att man gör inför en student?

    1. Jag skulle förvara kladdkakan med chokladkrämen i kylen och toppa den samma dag med passionsfrukten 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept