INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kolapannacotta med karamelliserad persika

Länk till detta recept

Pannacotta kan vara bland det mest tacksamma att baka. Det är få ingredienser som behövs samt det går jättefort att förbereda. Sedan sköter det sig själv i kylen tills det är dags att servera. Extra plus att det är väldigt gott också 😉 Här kommer en variant med kolasmak och ovanpå har jag toppat med karamelliserad persika. Otroligt gott ihop!

Skålarna jag använt finns tyvärr inte kvar men nedan kommer lite andra tips på fina dessertskålar som passar till denna dessert:

Pannacotta 4 portioner:

4 dl vispgrädde

1 burk dulce de leche/karamelliserad mjölk

2 gelatinblad

1 nypa flingsalt

Karamelliserad persika:

400 g skalad persika (ca 4 st)

50 g smör

0,75 dl råsocker

0,5 tsk kanel

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden och salt i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner den karamelliserade mjölken till en slät blandning. Lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen och rör om tills de lösts upp. (Skulle det vara svårt att få all karamelliserad mjölk att lösas upp kan man sila bort de små klumparna som är kvar). Häll sedan upp serveringsglas och ställ kallt i minimum 4 timmar innan servering.

Strax innan servering är det dags att börja med persikan. Börja med att skala, ta bort kärnorna och hacka dem i små bitar. Stek persikan, råsockret, smör och kanel i en stekpanna på svag värme tills persikan blivit mjuk och blandningen fått en seg konsistens. Tar ca 10 minuter, lite beroende på hur stora bitar man har. Låt svalna något. Plocka ut din pannacotta och fördela persikan på toppen.

 

Dela med dig

6 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept