Gillar ni sötsyrliga bakverk, då måste ni prova dessa! Saftiga kokosmuffins fyllda med en sötsyrlig passionsfruktscurd och toppade med len italiensk maräng… Så otroligt gott!
Till ca 8-10 st:
Muffins:
2 ägg
100 g smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
3 dl kokos
1 krm salt
1 dl vatten
Passionsfruktscurd:
200 g passionsfruktskärnor (finns att köpa fryst) alt. 8 st passionsfrukter.
1 dl socker
1 msk maizena
2 ägg + 1 äggula
50 g smör
Saft från en halv citron
Italiensk maräng:
4 äggvitor
2,25 dl socker
0,75 dl vatten
Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret. Häll ner i äggblandningen och rör om. Tillsätt vatten. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Fyll stora muffinsformar (max upp till 3/4 av formarna). Lägg gärna formarna på en muffinsplåt (finns HÄR) så de håller formen bättre. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Passionsfruktscurd: Blanda ihop passionsfrukt, socker och ägg+äggula i en kastrull på svag värme. Blanda citronsaften och maizena för sig och tillsätt i kastrullen. Låt sjuda tills den tjocknar. (Vill man inte ha kärnorna kan man sila bort dessa därefter). Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget tills de smält. Häll upp i en glasburk och låt svalna.
Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll ner en tunn stråla från sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen svalnat.
Montering: Gröp ur lite i mitten av varje muffins. Fyll med passionsfruktscurd och spritsa över med italiensk maräng. Avsluta med att bränna av den med en gasolbrännare.