INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Kokosmuffins med passionsfruktscurd & italiensk maräng

Länk till detta recept
0CF6E479-3D9E-4156-9787-ACC856D8F1E2

Gillar ni sötsyrliga bakverk, då måste ni prova dessa! Saftiga kokosmuffins fyllda med en sötsyrlig passionsfruktscurd och toppade med len italiensk maräng… Så otroligt gott!

Till ca 8-10 st:

Muffins:

2 ägg

100 g smör

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

3 dl kokos

1 krm salt

1 dl vatten

Passionsfruktscurd:

200 g passionsfruktskärnor (finns att köpa fryst) alt. 8 st passionsfrukter.

1 dl socker

1 msk maizena

2 ägg + 1 äggula

50 g smör

Saft från en halv citron

Italiensk maräng:

4 äggvitor

2,25 dl socker

0,75 dl vatten

Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret. Häll ner i äggblandningen och rör om. Tillsätt vatten. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ned i smeten. Fyll stora muffinsformar (max upp till 3/4 av formarna). Lägg gärna formarna på en muffinsplåt (finns HÄR) så de håller formen bättre. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Passionsfruktscurd: Blanda ihop passionsfrukt, socker och ägg+äggula i en kastrull på svag värme. Blanda citronsaften och maizena för sig och tillsätt i kastrullen. Låt sjuda tills den tjocknar. (Vill man inte ha kärnorna kan man sila bort dessa därefter). Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget tills de smält. Häll upp i en glasburk och låt svalna.

Italiensk maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader. Häll ner en tunn stråla från sockerlagen i bunken och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Vispa sedan på medelhastighet tills marängen svalnat.

Montering: Gröp ur lite i mitten av varje muffins. Fyll med passionsfruktscurd och spritsa över med italiensk maräng. Avsluta med att bränna av den med en gasolbrännare.

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept