Hallon & passionsfruktsbiskvier

Länk till detta recept

Är ni precis som jag, svag för hallon och passionsfrukt.. Då kommer ni tycka om dessa! Dessa biskvierna gifter sig verkligen med smakerna. Den söta nötbottnen och vita chokladen tillsammans med den sötsyrliga hallonsmörkrämen och passionsfruktscurden. Underbara!

Tar lite tid att göra då det kräver fyra olika moment och en del tid av att vänta när de stelnar. Så man behöver avsätta lite tid till dem men det är det värt! 😉

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Passionsfruktscurd:

100 g passionsfruktskärnor (finns att köpa fryst) alt. 4 st passionsfrukter.

0,5 dl socker

0,5 msk maizena

1 ägg + 1 äggula

25 g smör

Saft från en halv citron (liten)

Hallonsmörkräm:

200 g rumsvarmt osaltat smör

2 dl florsocker

2 äggulor

2 dl hallon

Topping:

200 g vit choklad 

2 tsk matolja

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Passionsfruktscurd: Blanda ihop passionsfrukt, socker och ägg+äggula i en kastrull på svag värme. Blanda citronsaften och maizena för sig och tillsätt i kastrullen. Låt sjuda tills den tjocknar. (Vill man inte ha kärnorna kan man sila bort dessa därefter). Ställ åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget tills de smält. Klä en tallrik eller skärbräda med bakplåtspapper. Klicka ut små klickar och ställ sedan in i frysen.

Hallonsmörkräm: Om du använder frysta hallon, börja med att tina dessa. Mixa sedan ihop till en slät puré. Sila bort kärnorna. Blanda ihop smöret och florsockret. Häll ned hallonen under kraftig vispning. Jag använder en stavmixer för att det ska blandas ihop snabbt. Skulle smörkrämen skära sig hittar ni mitt bästa tips HÄR. Vänd sedan ner äggulan och rör om. KÄnns smörkrämen något lös, ställ in i kylen en liten stund och låt stelna.

Montering: Vänd på bottnarna och lägg den frysta passionsfruktscurden i mitten. Täck med hallonsmörkrämen. Ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen över ett vattenbad. Var försiktiga med värmen bara då vit choklad inte klarar av för hög värme. Låt chokladen smälta långsamt. Tillsätt matoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Förvara dem i kylen.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

4 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept