Blivit många recept med just passionsfrukt här på sistone men jag har kommit in i en period med att baka mycket av det. Kanske just för att jag tycker det är så himla gott. Och vad kan gå fel med en riktigt kladdig och chokladsmakande kladdkaka med en sötsyrlig passionsfruktsgrädde? Ingenting 😉
Kladdkaka:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Passionsfruktsgrädde:
4 passionfrukter
2 msk socker
2-2,5 dl vispgrädde
Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (20 cm, likt denna) i ca 15 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Passionsfruktsgrädde: Gröp ur passionfrukterna och låt koka upp tillsammans med sockret i ett par minuter. Sila bort kärnorna och ställ in i kylen för att svalna i någon timme. Vispa grädden och vänd ner denna i den kylda passionfruktblandningen. Toppa kladdkakan med grädden och ev. några klyftor av en passionsfrukt.