Hallon & marängsnittar

Länk till detta recept

Hej på er i höstrusket! Fredag idag och här tänkte jag dela med mig av ett recept på supergoda småkakor att kanske baka i helgen? Några kanske känner igen dessa sedan tidigare? Bakade dessa för många år sedan och nu provade jag att baka dessa igen men med några justeringar. Tänk er mördeg, hallonsylt och maräng ihop.. Otroligt gott! En lite ”lyxigare” variant på hallonsnittar 😉

Till ca 15-20 st:

Mördeg:

130 g rumsvarmt smör

0,75 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

1/2 burk hallonsylt

Maräng:

3 äggvitor

1,5 dl strösocker

Mandelspån att toppa med

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen antingen i en matberedare eller för hand. Var noga med att inte överarbeta degen! Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 minuter.

Dela degen på två. Rulla ut den till två längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till litegrann och gör sedan en liten fördjupning där ni fyller med sylt. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills dem börjar få gyllenbrun färg.

Vispa marängen under tiden! Vispa först äggvitorna till ett fast skum. Strö försiktigt ner sockret och vispa på hög hastighet tills du får en fast maräng.

När kakorna är klara, skär försiktigt upp i snittar, spritsa över maräng på varje snitt och sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min tills marängen blir hård och fått lite färg. Låt svalna sen är de bara att äta och njuta 🙂

Kram på er!

Dela med dig

3 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept