Ibland får jag upp lite smågalna idéer som jag vill prova att baka och här har ni de senaste, kanelbullebiskvier! Men oj så goda dem blev! Botten är smaksatt med lite kardemumma och smörkrämen är smaksatt med kanel. Ihop med den mörka chokladen och mjölkchokladen blev det hur gott som helst! Ett tips om ni vill göra något annorlunda till kanelbullens dag på tisdag 😉
Till ca 8 st:
Botten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
1 tsk kardemumma
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
1,5 tsk kanel
Topping:
200 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
3 tsk matolja
Pärlsocker
Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker, äggvita och kardemumma. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, kanel och vaniljsockret och rör om till en slät smörkräm.
Montering: Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Ställ in i kylen i en timme.
Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta den mörka chokladen över ett vattenbad. Smält samtidigt mjölkchokladen över ett annat vattenbad. Tillsätt 2 tsk matolja i den mörka chokladen och 1 tsk till mjölkchokladen. Rör om. Doppa biskvierna i den mörka chokladen. Ringla sedan över mjölkchoklad. Är den för trögflytande, tillsätt mer matolja. Avsluta med att strö över lite pärlsocker. Låt stelna och förvara i kyl.
Lycka till! 🙂
2 svar
Funkar de att frysa?
De går bra 🙂