Imorgon är det kanelbullens dag och känner ni att ni inte riktigt hinner baka klassiska kanelbullar kommer här ett tips på något annat väldigt gott och som går lite snabbare att göra! Så underbart goda kanelbulle cupcakes som består utav kanel och kardemummamuffins fyllda med en kanelgömma samt toppade med en sötsyrlig creamcheese frosting. Kan vara något bland det godaste jag bakat och doften när dessa är i ugnen ska vi inte prata om.. Helt underbara!
Muffins:
2 ägg
2 dl socker
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
1 tsk kanel
Fyllning:
1 dl socker
3 msk kanel
Frosting:
90 g rumsvarmt smör
7,5 dl florsocker
2 tsk citronsaft
150 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Kanel att strö över
Muffins: Sätt ugnen 175 grader. Koka upp mjölken tillsammans med kardemumma och kanel. Låt svalna. Vispa socker och smör poröst. Blanda ner 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och varva ner dessa tillsammans med mjölken. Blanda till en jämn smet. Lägg 12 muffinsformar i en muffinsplåt (likt DENNA) och fyll upp till hälften i dessa. Blanda ihop sockret och kanelen och häll över smeten. Fyll därefter på med lite mer smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Frosting: Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft. Tillsätt philadelphiaosten och rör om till en slät frosting. Spritsa på muffinsen och strö över lite kanel.
Klart! 🙂