INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Ferrero Rocher cheesecake

Länk till detta recept

Fredag idag och då vill jag dela med mig av ett extra smarrigt recept att göra i helgen kanske? En supergod och busenkel Ferrero Rocher cheesecake! Jag verkligen älskar den här och den känns på något sätt lite lyxig att bjuda på. Gillar du cheesecake och nutella, då är det här någonting för dig. Det bästa av allt är att det går bussnabbt att fixa ihop då det är en fryst cheesecake och perfekt att förbereda dagen innan eller ett par dagar innan. Tänk bara på att den måste vara i frysen minst 6 timmar så du är ute i hyfsat god tid innan den skall serveras. Receptet hittade jag här och har endast gjort några fåtal ändringar.

Till ca 8 pers:

Botten:

20 st digistivekex

140 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

500 g philadelphiaost

1,5 dl florsocker

7 st Ferrero Rocher 

Topping:

400 g nutella

Ca 40 g hackade hasselnötter

9 st Ferrero Rocher

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, ca 23-24 cm i diameter (jag använder DENNA) och platta till ytan.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Skär upp dina Ferrero Rocher i ca 4 bitar styck och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Värm nutellan på låg värme i en kastrull, var försiktig så du inte låter det gå för lång tid så nutellan bränns fast, den ska endast bli lite lösare i sin konsistens. Blanda ner hälften av hasselnötterna (går att utesluta). Låt svalna något innan du häller över den på cheesecaken och brer ut. Dekorera med hackade hasselnötter och hela Ferrero Rocher.

Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Klart! Lycka till!! :))

Dela med dig

7 svar

  1. Hej!.
    Ska bjuda på denna cheesecake imorgon på jobbet, har gjort 3 st. Min fråga är, denna ska fraktas i bil på morgonen ca 40 min, sen bör den frysas in igen? Eller… den serveras runt 12 eller 14 tilö fikat, kan den stå i kylen från 6.30 fram till detta eller ska den frysas?
    plocka fram dem 30 min innan servering?
    hjälp, nu blev det många frågor.
    mvh/ Minna Bäckström

  2. Hej! Ska det vara vaniljpulver eller vaniljsocker? Det står vaniljpulver i ingredienslistan och vaniljsocker i anvisningarna. Hälsningar Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept