INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Äpple och kardemummakaka

Länk till detta recept

D94A420D-05A0-455E-85C6-C221C24F4E00_1_201_a C251F1CF-CE22-4C63-BFAD-F197609CB171_1_201_a

Vad sägs om en riktigt saftig kardemummakaka fylld med äpplen som är rullade i ingefära och socker? En alldeles underbar kaka som är väldigt enkel att baka och innehåller ingredienser som man nästan alltid har hemma. Känns som en kaka som är optimal att baka nu till höstens fika 🙂

2 ägg

150 g smör

4 dl vetemjöl

1 dl gräddfil

1 dl vatten

1,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

2 tsk stött kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör & ströbröd till formen

Fyllning:

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Topping:

Pärlsocker

Mandelspån

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist vatten och gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm, likt denna).

Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Toppa med pärlsocker och mandelspån. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Klart! Lycka till ♥

Dela med dig

3 svar

  1. Hej! En fråga!
    Hade velat baka denna till en vän och undrar då om det går det ersätta äggen med något annat för att göra kakan vegansk?

  2. Jag lärde mig av en hinduisk kvinna att ersätta ägg med kikärtsmjöl och vatten. Utmärkt till bl.a. muffins och grönsaksbiffar.
    Jag har tyvärr inga mått utan går på känsla.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept