Inlägget innehåller annonslänkar

Äpple och kardemummakaka

Vad sägs om en riktigt saftig kardemummakaka fylld med äpplen som är rullade i ingefära och socker? En alldeles underbar kaka som är väldigt enkel att baka och innehåller ingredienser som man nästan alltid har hemma. Känns som en kaka som är optimal att baka nu till höstens fika 🙂

2 ägg

150 g smör

4 dl vetemjöl

1 dl gräddfil

1 dl vatten

1,5 dl socker

1 tsk mald kardemumma

2 tsk stött kardemumma

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Smör & ströbröd till formen

Fyllning:

0,5 tsk mald ingefära

1 tsk socker

1 stort äpple

Topping:

Pärlsocker

Mandelspån

Florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker smidigt. Tillsätt 1 ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll ner i smeten. Blanda ihop och vispa inte! Tillsätt till sist vatten och gräddfilen. Häll upp i en smörad och bröad springform (20 cm, likt denna).

Skala och skär upp äpplet i klyftor. Blanda ihop socker, ingefära och äppelklyftorna i en skål. Stick ner äppelklyftorna i smeten. Toppa med pärlsocker och mandelspån. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Klart! Lycka till ♥

2
90

Ferrero Rocher rulltårta

Här kommer ett recept på en klassisk chokladrulltårta men som är fylld med en alldeles underbar hasselnötskräm! Krämen smakar som fyllningen i Ferrero Rocher så gillar ni dessa kommer förmodligen tycka att denna rulltårta är underbart god!

Receptet nedan på själva rulltårtan är också hur bra som helst! Den spricker inte när man rullar ihop och blir perfekt luftig och fluffig. Jag vet själv så många gånger jag har gjort rulltårta som smakar jättegott men inte sett klok ut när man rullat ihop den men de här receptet är verkligen superbra!

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Hasselnötsfyllning:

1 dl vispgrädde

1 paket Philadelphiaost (175 g)

75 g hasselnötter

1,5 dl nutella

Garnering

Vispgrädde

Ferrero Rocher

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter.

Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 grader i 7 minuter.Ta ut dem, gnugga med en kökshandduk så skalet går av. Låt svalna. Mixa dem sedan så de blir finhackade. Vispa grädden och vänd därefter ner nutella och philadelphiaost. Blanda till en jämn kräm och tillsätt tillsist de mixade hasselnötterna.

Bred ut krämen över rulltårtan och rulla ihop försiktigt. Dekorera med vispgrädde och Ferrero Rocher.

Kram, lycka till!

0
25

Inlägget innehåller annonslänkar

Ferrero Rocher cheesecake

Fredag idag och då vill jag dela med mig av ett extra smarrigt recept att göra i helgen kanske? En supergod och busenkel Ferrero Rocher cheesecake! Jag verkligen älskar den här och den känns på något sätt lite lyxig att bjuda på. Gillar du cheesecake och nutella, då är det här någonting för dig.

Det bästa av allt är att det går bussnabbt att fixa ihop då det är en fryst cheesecake och perfekt att förbereda dagen innan eller ett par dagar innan. Tänk bara på att den måste vara i frysen minst 6 timmar så du är ute i hyfsat god tid innan den skall serveras. Receptet hittade jag här och har endast gjort några fåtal ändringar.

Till ca 8 pers:

Botten:

20 st digistivekex

140 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

500 g philadelphiaost

1,5 dl florsocker

7 st Ferrero Rocher 

Topping:

400 g nutella

Ca 40 g hackade hasselnötter

9 st Ferrero Rocher

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, ca 23-24 cm i diameter (jag använder DENNA) och platta till ytan.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Skär upp dina Ferrero Rocher i ca 4 bitar styck och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: När cheesecaken är fryst ordentligt. Värm nutellan på låg värme i en kastrull, var försiktig så du inte låter det gå för lång tid så nutellan bränns fast, den ska endast bli lite lösare i sin konsistens. Blanda ner hälften av hasselnötterna (går att utesluta). Låt svalna något innan du häller över den på cheesecaken och brer ut. Dekorera med hackade hasselnötter och hela Ferrero Rocher.

Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Klart! Lycka till!! :))

4
35