Ferrero Rocher rulltårta

Länk till detta recept

E2820356-8B6A-4A39-8B2E-CDDCBDBB783A_1_201_a

Här kommer ett recept på en klassisk chokladrulltårta men som är fylld med en alldeles underbar hasselnötskräm! Krämen smakar som fyllningen i Ferrero Rocher så gillar ni dessa kommer förmodligen tycka att denna rulltårta är underbart god!

Receptet nedan på själva rulltårtan är också hur bra som helst! Den spricker inte när man rullar ihop och blir perfekt luftig och fluffig. Jag vet själv så många gånger jag har gjort rulltårta som smakar jättegott men inte sett klok ut när man rullat ihop den men de här receptet är verkligen superbra!

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Hasselnötsfyllning:

1 dl vispgrädde

1 paket Philadelphiaost (175 g)

75 g hasselnötter

1,5 dl nutella

Garnering

Vispgrädde

Ferrero Rocher

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Fyllning: Rosta hasselnötterna i 200 grader i 7 minuter.Ta ut dem, gnugga med en kökshandduk så skalet går av. Låt svalna. Mixa dem sedan så de blir finhackade. Vispa grädden och vänd därefter ner nutella och philadelphiaost. Blanda till en jämn kräm och tillsätt tillsist de mixade hasselnötterna.

Bred ut krämen över rulltårtan och rulla ihop försiktigt. Dekorera med vispgrädde och Ferrero Rocher.

Kram, lycka till!

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept