Fredag idag och då vill jag dela med mig av något som är bland det godaste jag vet – Dulce de leche biskvier! Biskvier är som ni vet de bästa jag vet och de blir inte sämre med denna gudomligt goda kola-smörkrämen.
Många tycker kanske att det kan vara lite kladdigt och jobbigt att göra biskvier, jag var en av dem i början innan jag lärde mig hur man kunde undvika detta kladd och dessutom få runda och jämna biskvier. De är inte alls speciellt svårt egentligen och här kommer 2 tips som jag använder mig utav:
- Använd en matsked när ni lägger på smörkrämen och formar denna på bottnarna. På så sätt får ni en rund form på smörkrämen.
- Tryck ner spetsen av en kniv i bottnarna när ni ska doppa biskvierna i choklad. Ni slipper kladda och använda fingrarna och chokladen lägger sig jämt över smörkrämen.
Till ca 10 st:
Botten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Dulce de leche maräng smörkräm:
200 g rumsvarmt smör
2 äggvitor
1,5 dl socker
1,5 tsk pressad citron
2 tsk vaniljsocker
En halv – 1 burk dulce de leche (Efter smak)
Topping:
200 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
3 tsk matolja
Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Smörkräm: Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Vispa med elvisp över ett vattenbad tills marängen når en temperatur på 65 grader (ca 6 minuter tar det). Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängen kallnar. Jag gjorde detta i min köksmaskin då det tar ca 10 minuter. När marängen svalnat, klicka ner lite av smöret åt gången under omrörning. Vispa sedan ner vaniljsocker och tillsist dulce de leche. Vispa tills du får en jämn och slät smörkräm.
Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta den mörka chokladen över ett vattenbad. Blanda ned 2 tsk matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Smält sedan mjölkchokladen med 1 tsk matolja. Ringla över biskvierna och låt stelna.
Förvara dem i kylen!
Kram♥
5 svar
Kan man använda något annat än mandelmassa när man gör botten?
Skulle det vara utan mandel kan kokos vara ett alternativ 🙂
Ska absolut testas! 🥳
Mmm så gott! Kan man göra dubbel sats samtidigt av smörkrämen?
Dom låter ju helt fantastiskt goda.
http://hannaskrypin.se