Dulce de leche biskvier

Länk till detta recept

80B24BED-6636-4AF5-85D5-E52289D18CF7_1_201_a

Fredag idag och då vill jag dela med mig av något som är bland det godaste jag vet – Dulce de leche biskvier! Biskvier är som ni vet de bästa jag vet och de blir inte sämre med denna gudomligt goda kola-smörkrämen.

Många tycker kanske att det kan vara lite kladdigt och jobbigt att göra biskvier, jag var en av dem i början innan jag lärde mig hur man kunde undvika detta kladd och dessutom få runda och jämna biskvier. De är inte alls speciellt svårt egentligen och här kommer 2 tips som jag använder mig utav:

  • Använd en matsked när ni lägger på smörkrämen och formar denna på bottnarna. På så sätt får ni en rund form på smörkrämen.
  • Tryck ner spetsen av en kniv i bottnarna när ni ska doppa biskvierna i choklad. Ni slipper kladda och använda fingrarna och chokladen lägger sig jämt över smörkrämen.

Till ca 10 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Dulce de leche maräng smörkräm:

200 g rumsvarmt smör

2 äggvitor

1,5 dl socker

1,5 tsk pressad citron

2 tsk vaniljsocker

En halv – 1 burk dulce de leche (Efter smak)

Topping:

200 g mörk choklad

50 g mjölkchoklad

3 tsk matolja

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Häll ner äggvitorna, citronsaft och socker i en metallbunke. Vispa med elvisp över ett vattenbad tills marängen når en temperatur på 65 grader (ca 6 minuter tar det). Ta bort bunken från vattenbadet och vispa tills marängen kallnar. Jag gjorde detta i min köksmaskin då det tar ca 10 minuter. När marängen svalnat, klicka ner lite av smöret åt gången under omrörning. Vispa sedan ner vaniljsocker och tillsist dulce de leche. Vispa tills du får en jämn och slät smörkräm.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta den mörka chokladen över ett vattenbad. Blanda ned 2 tsk matolja. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna. Smält sedan mjölkchokladen med 1 tsk matolja. Ringla över biskvierna och låt stelna.

Förvara dem i kylen!

Kram

Dela med dig

5 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept