Kolabollar

Länk till detta recept

A58ED9A4-ABDA-4BE7-8231-7956DC347E30_1_201_aChokladbollar.. Det måste nästan vara det godaste och bästa som finns. Att bara kunna slänga ihop det på 10 minuter utan ugn är så tacksamt och bra när man inte har tiden eller orken att stå och baka en längre stund. Men visst kan det vara kul med lite omväxling ibland? Här kommer därför en variant på klassiska chokladbollar men som istället för choklad smakar kola. Supergoda! Kan tänka mig att dessa går hem hos inte minst barn 🙂

För ca 12 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3,5 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

1,5 tsk kakao

1 nypa salt

3,5 msk karamelliserad mjölk/dulche de leche

1 msk vatten

Chokladströssel alt. hackade hasselnötter

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt till sist den karamelliserade mjölken samt vatten och rör om. Ställ in smeten i kylen en stund så den stelnar till lite (om det behövs) och rulla sedan till bollar. Rulla dem i chokladströssel alt. krossade hasselnötter. Förvara i kylen.

Kram ♥

Dela med dig

2 svar

  1. Hej!,vad kan jag ersätta den karamelliserade mjölken med då jag behöver baka laktosfritt men ändå vill ha den smaken…?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept