INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Rocky road cheesecake

Länk till detta recept
A4F33516 6BB0 463C B6B1 DA25E92B96CC 1 201 a ED8234AA 7879 44E6 86D3 37B6041D7DD7 1 201 a 1Och så var vi inne i november och nu kan jag inte hålla mig längre från att dela julrecept till er! Julen är den roligaste tiden att baka på så jag har redan smygstartat lite 😉 Här kommer årets första tips på en urgod dessert som passar perfekt till jul..  En Rocky road cheesecake! Gillar ni Rocky road och cheesecake kommer ni förmodligen älska den här. Den kan se krånglig ut att göra men faktum är att den är jättesmidig att göra. Bara att förbereda själva cheesecaken någon dag innan servering och sedan göra toppingen strax innan servering. Superbra!

Botten:

20 st digistivekex

100 g osaltat smör

Fyllning:

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljsocker

500 g philadelphiaost

1 dl florsocker

200 g kondenserad mjölk (en halv burk)

100 g mörk choklad

200 g mjölkchoklad

150 g salta jordnötter

75 g minimarshmallows

1 påse dumlekolor

Kolasås:

1 dl grädde

1 dl ljus sirap

1 dl socker

0,5 msk smör

1 nypa salt

Botten: Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 20 cm i diameter med hög kant (likt denna) och platta till ytan. Ställ in i kylen.

Fyllning: Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Smält 50 g mörk choklad och mjölkchokladen över ett vattenbad, häll sedan ned i smeten. Dela drygt hälften av dumlekolorna på hälften och rör ner dessa i smeten (kan uteslutas, bör tänkas på att dessa blir hårda när de står i frysen). Tillsätt sedan ca 1 dl minimarshmallows (mängden är lite efter tycke och smak) och ca 1 dl salta jordnötter och rör om. Häll ned i formen, plasta in och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Kolasås: En stund innan servering, börja med kolasåsen. Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen och häll upp i en skål. Låt svalna något.

Vid servering: Ta ut cheesecaken ca 20 minuter innan den skall serveras. Toppa med minimarshmallows, salta jordnötter, dumlekolor och riven mörk choklad. Avsluta med att ringla över kolasås.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

13 svar

  1. Hej! Vad ska man göra med resterande mängd mörk choklad? I beskrivningen står att man ska smälta 50 g mörk choklad men i receptet ska man ha 100 g.

  2. Men jisses alltså, ser ju hur gott ut som helst. Älskar Rocky Road, Älskar cheesecake, kan ju inte bli bättre så här 😋😋😋

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept