INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Mjuk pepparkaka med lingon & creamcheese frosting

Länk till detta recept

A4B0909F-FA70-4AC7-9C2C-E93D1CC30E9D_1_201_a
Idag vill jag dela med mig utav receptet på denna supersaftiga och fantastiskt goda mjuka pepparkaka toppad med creamcheese frosting och rårörda lingon. I denna kaka har jag en del lingonsylt i smeten som gör jättemycket för både smak och saftighet. Och som pricken över i:et toppas den med en smarrig creamcheese frosting och lite rårörda lingon. En underbar julkaka! 🙂

Mjuk pepparkaka:

75 g rumsvarmt smör

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl lingonsylt

3,5 dl vetemjöl

3 tsk mald ingefära

3 tsk kanel

1,5 tsk malda nejlikor

1,5 tsk mald kardemumma

2 tsk bakpulver

1 dl gräddfil

0,5 dl vatten

Creamcheese frosting:

100 philadelphiaost

1,5 dl florsocker

35 g rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

1 tsk citronsaft

Garnering:

Rårörda lingon

Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i det smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen och vattnet. Klä botten på en springform (20 cm, jag använder DENNA), smöra och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret, citronsaften och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med rårörda lingon.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

16 svar

    1. De går absolut. Däremot hade jag nog fryst in den mjuka pepparkakan och gjort creamcheese frostingen samma dag som den ska serveras.

    1. Lingonsylten gör främst att det blir väldigt saftigt. På toppen kan du strunta i att ha på, inte nödvändigt 🙂

  1. Barndomsminne med mjuk pepparkaka! Undrar om det är en felskrivning om försiktig vispning så att klumpar inte försvinner? Eller är det lingonsylten som man vill ha kvar i små klumpar?

  2. Tänker mig att baka den här kakan idag. Ser såååå mumsig ut! Men… ”vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner”? Hur menar du då? Vilka klumpar ska inte försvinna?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept