Chokladtryfflar med apelsin & kanel

Länk till detta recept

A1B7FF83-1F3B-4613-BA78-15AE3A65D6F8_1_201_a

Choklad, apelsin och kanel. Detta tillsammans i en och samma tryffel gör att det inte kan smaka så mycket mer jul än så här! Dessa är så krämiga och så otroligt goda och just tryfflar är ett måste här hemma varje jul. Det på något sätt tillhör och de är inte omöjligt att de blir ett gäng av dessa även till julafton i år.

Detta behöver ni:

300 g mörk choklad av fin kvalitet

1,5 dl vispgrädde

rivet skal från en apelsin

1 tsk kanel

25 g smör

Kakao att rulla tryfflarna i

Värm grädden, apelsinzest, smör och kanel i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När gräddblandningen börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn och fin blandning. Häll upp i en skål och låt stelna innan du gör bollar och rullar dem i kakao.

Kram

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept