INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Saffranscheesecake med hallonsås & pepparkaksbotten

Länk till detta recept

8F871281-D65C-4858-8230-BBB18324176F_1_201_a

Här kommer receptet på kanske julens juligaste dessert? Saffran och pepparkaka.. Så himla gott. När jag skulle provsmaka denna efter att den var klar kunde jag inte sluta äta. Fick hejda mig tillslut för den var faktiskt så god. Hallonsåsen tillför så mycket och det blir en härlig kombo av allt. Extra plus att den går att förbereda då det är en fryst cheesecake.

Botten:

150 g pepparkakor

50 g smör

Fyllning:

2 paket saffran (1 g)

200 g philadelphiaost

3 dl vispgrädde

2 gelatinblad

2 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

Hallonsås:

250 g hallon (går bra med frysta)

1 dl socker

1 tsk citronsaft

0,25 dl vatten

Botten: Mixa pepparkakorna till fina smulor. Sätt smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet. Klä en form på 18 eller 20 cm (jag använder denna) med bakplåtspapper och tryck sedan ut pepparkakssmulet i botten på denna. Sätt in i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa 2,5 dl av grädden. Värm resterande 0,5 dl grädde med saffran och lägg ner gelatinbladen i denna. Låt svalna något. Blanda ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och salt ett par minuter tills det blir fluffigt. Tillsätt den värmda grädden och tillsist vispgrädden. Ta ut formen från frysen och häll ner fyllningen över pepparkaksbotten. Ställ in i frysen i minimum 4 h.

Hallonsås: Koka ihop alla ingredienser till hallonsåsen tills den börjar tjockna något. Sila bort kärnorna. Häll upp i en skål och låt svalna.

Vid servering, ta ut tårtan och låt tina minimum 1 h i kylen alternativt 30 minuter i rumstemperatur. Toppa sedan tårtan med hallonsåsen och eventuellt några pepparkakor.

Kram & lycka till!

7C48230F-7427-431C-91F8-6511C84587B3_1_201_a

Dela med dig

3 svar

  1. Hej,
    Har planerat att baka denna till julafton, ser såå god ut,
    Kruxet är att det har tillkommit veganer i sällskapet, går det att göra denna vegansk?

    1. Hej! Så otroligt ledsen för alldeles för sent svar.. Att göra den vegansk innebär att det blir ett helt annat tillvägagångssätt i receptet. Gör därför ett befintligt recept på saffranscheesecake som är vegansk och toppa sedan med hallonsåsen 🙂

  2. Jeg har nå bakt denne fargerike kaken. Kan sausen legges på kaken og fryses? Jeg skal frakte den i morgen. Jeg lagde saus av kirsebær og håper det fungerer like godt som hallon? Bør sausen være så tykk at den blir liggende på kaken?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept