Vad passar bättre än ett gäng pepparkakstryfflar när det är fredag & pepparkakans dag? 😉 Krämiga och lena choklad och nougattryfflar rullade i pepparkakssmul. Så enkelt och himla gott. Kommer garanterat gå hem på julgodisfatet 🙂
Till ca 15 st:
250 g mörk choklad av fin kvalitet
100 g nougat
1,5 dl vispgrädde
1,5 msk honung
1 nypa salt
1 klick smör
Pepparkakor
Skär upp nougaten i små bitar och rulla till bollar. Lägg dem på en bakplåtsklädd bricka eller fat och sätt in i frysen.
Värm grädden, salt, honung och smör i en kastrull och hacka chokladen under tiden. När grädden börjat sjuda, ta bort från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör om tills du får en jämn och slät konsistens. Häll upp i en skål och låt stelna i kylen.
Mixa några pepparkakor. Ta ut tryffeln samt nougaten när dem stelnat. Täck varje nougatkula med chokladtryffel, rulla till bollar och sedan i pepparkakssmulet.
Förvara i en lufttät burk i kylen.
Kram ♥