INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Pannacottapaj med apelsin & pepparkaksbotten

Länk till detta recept

7FFECB01-FC67-43AB-AF88-E4446454F8A1_1_201_a EE87AB97-7F38-47D3-B5E9-ABEF9022C29F_1_201_a

Vill ni ha en enkel och smidig dessert till julafton, som går att förbereda och som dessutom är otroligt god, ska ni kika in denna pannacottapaj med apelsin och pepparkaksbotten! En så krämig och len pannacotta med smak av apelsin gör nog ingen besviken och som pricken över i:et får man crunch från pepparkaksbotten. Supergod dessert som jag varmt rekommenderar.

Till ca 8 pers:

Botten:

150 g pepparkakor

50 g smör

Fyllning:

5 dl vispgrädde

3 gelatinblad

1 dl socker

1 vaniljstång

Zest från 2 apelsiner

2 msk saft från apelsin

Garnering:

Apelsinskivor

Smält smöret. Mixa pepparkakorna i en mixer till ett fint pulver. Blanda ihop smöret och pepparkakssmulet. Klä en form på 18 eller 20 cm (jag använder denna) med bakplåtspapper och tryck sedan ut pepparkakssmulet i botten på denna. Sätt in i frysen medan du gör pannacottan.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön samt apelsinzest och apelsinsaft i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt stå och dra 5 minuter. Plocka upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa i blandningen. Låt svalna något.

Häll därefter över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen i minst 5 h. Gärna över natten.

Garnera sedan med lite apelsinskivor.

Lycka till! Kramar 🙂

Dela med dig

9 svar

    1. Hej! Ledsen för sent svar. Då blir det helt andra ingredienser och därför också ett nytt tillvägagångssätt för receptet som jag tyvärr inte har något utav här.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept