Semmelbiskvier

Länk till detta recept

2A44419D-BA67-4FE5-A101-5A6BA76038B7_1_201_a
Nu är jag igång igen med en ny variant på den klassiska semlan. Suck kanske några av er tänker medan andra förhoppningsvis tycker om det 😉 Tycker ni om semlor och biskvier kommer ni inte bli besvikna när ni bakar dessa semmelbiskvierna. De består utav mandelbottnar, en smörkräm smaksatt med kardemumma och en gömma på egen mandelmassa. Och såklart toppade med vit choklad. Så, så gott :))

Till ca 8 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 äggula

2 tsk mald kardemumma

Mandelmassa:

100 g sötmandel

1 dl florsocker

1 äggvita

Topping:

200 g vit choklad

2 tsk rapsolja

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvita. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa: Mixa sötmandlarna fint. Tillsätt florsockret och mixa ihop. Tillsätt tillsist äggvitan och mixa ihop till en krämig massa. Klä en tallrik eller skärbräda med bakplåtspapper. Klicka ut små klickar och ställ sedan in i frysen.

Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, kardemumma och vaniljsockret och rör om till en slät smörkräm.

När mandelmassan stelnat, vänd på biskvibottnarna och lägg en klick mandelmassa i mitten. Täck med smörkräm och ställ in i kylen för att stelna i ca 1 h.

Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta den vita chokladen över ett vattenbad. Tillsätt rapsoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna och ringla därefter ytterligare lite vit choklad på toppen (ej nödvändigt). Är den för trögflytande, tillsätt mer rapsolja. Låt stelna och förvara i kyl.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept