Långpannekakor kan vara bland det smidigaste som finns! Perfekt när man ska bjuda ett stort antal gäster då det alltid blir så många när man skär ut dem i rutor. Den här kakan tycker jag är så god med blandningen av de syrliga hallonen, saftiga kakan och den söta vita chokladen. Vill man lyxa till det lite extra kan man servera med lite lättvispad grädde till 😉
Formen jag använde var 25*35 cm. Går absolut bra att ta en lång panna på 30*40 cm också. Antingen ökar du receptet med 1/4 eller så tar du samma recept men med något kortare gräddningstid.
Ca 24 st:
4 st ägg
5 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
100 g riven mandelmassa
250 g hallon (går bra med både färska och frysta)
150 g chokladknappar
Florsocker till garnering
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör och socker mjukt. Tillsätt 1 ägg i taget och rör om. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten under omrörning. Vänd ner den rivna mandelmassan och grädden och rör om till en jämn smet. Tillsätt 1 dl chokladknappar och rör om försiktigt. Häll smeten i en långpanna (ca 25*35 cm) klädd med bakplåtspapper och lägg på hallon och resten av de vita chokladknapparna.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor. Sikta över lite florsocker.
Lycka till! 🙂
8 svar
Rumsvarmt eller smält smör?
Rumsvarmt 🙂
Hur får man denna glutenfri?
Använd samma dosering glutenfri mjölmix 🙂
Tror du att 1,5 sats funkar till en långpanna som är 30×40 cm?
Hej
Min plåt är 30×40
Räcker det eller måste jag öka på måtten?
Det räcker 🙂 Rutorna blir kanske inte riktigt lika höga och gräddningstiden blir något mindre. Vill du så kan du öka med 1/4 av receptet för att få det mer exakt.
Det går lika bra att använda hackad vit bakchoklad.