Här kommer ett busenkelt recept på något så, så gott! Nämligen blondies (vit choklad brownies) med nutella och hallon. Jag är väldigt svag för vit choklad så dessa tyckte jag blev så goda. Klickade ner lite nutella och hallon också och de blev inte sämre direkt 😉
Till ca 16 st:
3 ägg
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
150 g smält vit choklad
1/2 burk nutella (gärna kylskåpskall)
Ca 200 g hallon (går bra med både färska och frysta)
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24, likt denna) med bakplåtspapper. Smält smör i en kastrull och tillsätt den vita chokladen och låt smälta långsamt, rör om och låt sedan svalna.
Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen. Lägg ner små klickar av nutella och därefter hallon.
Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen innan du skär upp den.
Kram och lycka till! 🙂
4 svar
Går dom att frysa?
Absolut 🙂
Hejsan!
Förslag på vad man skulle kunna byta ut vetemjölet till för glutenfritt alternativ?
Allt gott,
Monika
Jag skulle rekommendera fin mix mjöl från semper.