INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Chokladmoussetårta med maräng & pistagenötter

Länk till detta recept

85490989-FA73-44A2-AA77-4C07704EA4C8_1_201_a 4BAE5C70-FFA3-4B8C-8251-C26E02522492_1_201_a

Är du ute efter en dessert som smakar mycket choklad, är festlig och ganska enkel att göra? Då ska du kika in receptet på den här chokladmoussetårtan med maräng och pistagenötter. För mig som älskar choklad är detta en dröm att få som dessert. Den är så god med den krämiga brownien i botten och den lena chokladmoussen över. Pistagenötterna och marängen är verkligen pricken över i:et och tillför mycket både smakmässigt men också i textur. Missa inte att baka denna! 🙂

Browniebotten:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

50 g mörk choklad

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

Mörk chokladmousse:

4,5 dl vispgrädde

3 ägg

3 msk honung

250 g mörk choklad av bra kvalitet

100 g smör

1 gelatinblad

Topping:

Maränger

Ca 100 g saltade pistagenötter

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret ihop med den mörka chokladen. Rör därefter samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad och bakplåtsklädd springform med höga kanter 18 eller 20 cm (likt denna) i ca 15 min. Låt svalna.

Mousse: Blötlägg gelatinbladet. Vispa 4 dl av grädden luftig. Vispa ägg och honung pösigt. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Värm 0,5 dl grädde och lägg ner gelatinbladet i denna. Häll ner grädden och gelatinbladet i smör och chokladblandningen och rör om. Vänd därefter ner i äggsmeten. Till sist, rör ner den vispade grädden. Bred chokladmoussen över browniebotten och ställ in i kylen i minimum 4 timmar.

Strax innan servering, krossa maräng och grovhacka pistagenötterna. Strö över moussetårtan innan ni tar ut den ur formen. Servera direkt.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

2 svar

  1. Hej!!
    Kan man byta ut honungen mot något annat?
    Vill göra denna tårtan NU och har inte tillräckligt med honung hemma 😂

  2. Mitt ägg- och honungsfluff blev fluffigt men rinnigt (antar att det var honungen som var vätskan under fluffet) och det färdiga mousset blev inte bredbart mousse utan det blev löst, men hällde det över browniebotten ändå och hoppas på underverk i kylen under natten.
    Vet inte vad jag gjort för fel att att det blev löst istället för bredbart?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept