Chokladgrottor

Länk till detta recept

7437072F-39ED-4C1A-9BDC-25EBF9F77309_1_201_aSpröda grottor fyllda med massor av choklad. Så fantastiskt gott och lättbakat! Detta är klassiska syltgrottor där degen är smaksatt med choklad och istället för sylt har jag fyllt dem med en chokladtryffel. Klassiskt men ändå lite annorlunda mot syltgrottor för omväxlingens skull.

Ca 20 st:

Deg:

200 g rumsvarmt smör

4 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl socker

Chokladtryffel:

0,75 dl vispgrädde

100 g mörk choklad (70%)

1 msk smör

Kakor: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver för sig och tillsätt ner i bunken. Blanda väl till en smidig deg. Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

Tryffel: Hacka chokladen och koka upp grädden med smöret. När grädden börja småkoka, ta bort från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Fyll fördjupningarna i kakorna med tryffeln och låt sedan stelna i kylen.

Förvara i en lufttät burk i kylen. Går också bra att frysa 🙂

Lycka till! 🙂

Dela med dig

2 svar

  1. Tror du det går att göra tryffel på nutella istället? 😍 byter jag bara ut den mörka chokladen till nutella då eller hade du gjort på annat sätt?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept