Här kommer ett otroligt gott men också lite halvgalet recept. Fick en tanke för ett tag sedan om att göra just en sådan här cheesecake. Kanelbulle är gott, cheesecake är gott så varför inte kombinera dessa två? Resultatet blev det här och det blev supergott. Lite roligt och annorlunda att bjuda på till gästerna också 🙂 Tänk bara på att detta är en frusen cheesecake så den behöver några timmar i frysen innan den är klar.
Botten:
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning:
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 gelatinblad
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
Kanelfyllning:
2 msk socker
2 msk kanel
50 g smör
Pärlsocker
Botten: Mixa digestivekexen till fina smulor. Sätt smöret och blanda ihop med kexsmulet. Klä en form på 18 eller 20 cm (jag använder DENNA) med bakplåtspapper och tryck sedan ut kexsmulet i botten på denna. Sätt in i frysen medan du gör fyllningen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa 2,5 dl av grädden. Värm resterande 0,5 dl grädde och lägg ner gelatinbladen i denna. Låt svalna något. Blanda ihop philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och salt ett par minuter tills det blir fluffigt. Tillsätt den värmda grädden och tillsist vispgrädden. Ta ut formen från frysen och häll ner fyllningen över digestivebotten. Börja därefter med kanelfyllningen:
Kanelfyllning: Smält smöret och tillsätt socker och kanel. Rör ihop och ringla över cheesecaken. Strö över pärlsocker och sätt in i frysen i minimum 4 h.
Ta sedan ut cheesecaken ca 20 minuter innan servering alternativt 1 h i kylskåp.
Lycka till! 🙂
4 svar
Vad menar du med häll fyllningen över pepparkaksbotten. Använder du digestiveskex eller pepparkakor.
Hej! Ledsen för förvirring. Ska givetvis stå digestivebotten!
Hej!
Blir lite förvirrad när det står 150g digestive, men i beskrivningen står det pepparkaksbotten?
Ett måste att baka till helgen 🤩
Hej! 🙂 Ledsen för förvirring. Ska givetvis stå digestivebotten!