En glasstårta är alltid ett säkert kort och roligt att servera. Speciellt när man har gjort den själv och den här glasstårtan kräver inte många ingredienser alls. Den blir så krämig och god och vacker att titta på med passionsfrukten på toppen. En jättegod dessert till Påsk!
Till ca 10 bitar:
Botten:
12 digistivekex
50 g smör
Glass:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1,5 tsk vaniljpulver
2 äggulor
Topping:
4 passionsfrukter
Smula kexen och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (20 eller 22 cm, jag använder DENNA) och platta till.
Vispa grädden och vaniljpulvret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken samt äggulorna och rör om ordentligt. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.
Vid servering, ta ut den från frysen, garnera med 4 urgröpta passionsfrukter och servera sedan direkt.
Lycka till! 🙂
7 svar
Hej, ska det vara sötad kondenserad mjölk?
Ja precis 🙂
Hej! Använder du vanlig kondenserad mjölk eller sötad kondenserad mjölk?
Sötad kondenserad mjölk 🙂
Kan man smälta i vit choklad i smeten ?:)
Måste ägg vara i? Vad har den för syfte? 🙂
Nej inte nödvändigt men de gör den lite krämigare 🙂