INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Glasstårta med passionsfrukt

Länk till detta recept

8BC0AE2A-AF52-4644-8337-70E7DAA10EFC_1_201_a
En glasstårta är alltid ett säkert kort och roligt att servera. Speciellt när man har gjort den själv och den här glasstårtan kräver inte många ingredienser alls. Den blir så krämig och god och vacker att titta på med passionsfrukten på toppen. En jättegod dessert till Påsk!

Till ca 10 bitar:

Botten:

12 digistivekex

50 g smör

Glass:

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk

1,5 tsk vaniljpulver

2 äggulor

Topping:

4 passionsfrukter

Smula kexen och blanda ihop med de smälta smöret. Lägg de i botten på en springform (20 eller 22 cm, jag använder DENNA) och platta till.

Vispa grädden och vaniljpulvret ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken samt äggulorna och rör om ordentligt. Häll ner i formen, täck med plastfolie och sätt in i frysen minst 4 h innan servering.

Vid servering, ta ut den från frysen, garnera med 4 urgröpta passionsfrukter och servera sedan direkt.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

7 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept