INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Chokladkaka med kokostosca

Länk till detta recept

CAC7C8EB-75F5-4AC8-A8EF-E14C835DBBDB_1_201_aHär kommer en riktig dröm för er chokladälskare. Den här chokladkakan går inte av för hackor och blir så saftig och god med det sega och krispiga kokostoscan. Detta är en variant på de klassiska choklad och kokosrutorna som Leila Lindholm har bakat och där jag bara ändrat om ytterst lite i receptet.

Chokladkaka:

175 g rumsvarmt smör

2,5 dl socker

1,5 dl kakao

0,5 dl sirap

1/2 krm salt

2 ägg

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

Kokostosca:

200 g riven kokos

1,5 dl sirap

0,75 dl vispgrädde

2 dl socker

75 g smör

Chokladkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör pösigt. Häll ner kakao, salt och sirap och rör om. Häll ner 1 ägg i taget under omrörning. Sikta ner vetemjöl och bakpulver under omrörning. Smöra en bakplåtsklädd form (24 cm, helst med höga kanter likt DENNA) och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min.

Kokostosca: Under tiden kakan är i ugnen kan du börja med toscan. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, socker och grädde och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna, rör om och tag bort från plattan när de börjar koka. Häll över toscan på chokladkakan och sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter tills toscan fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna och skär sedan upp i tårtbitar!

Lycka till 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept