INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Bountyrutor

Länk till detta recept

E7752166-96D9-4F35-9624-5AC093FB5FEC_1_201_a

Här kommer en favorit i repris. Galet goda Bountyrutor!! En stor favorit här hemma. Kokos och choklad ihop är för mig en riktig hit och jag tillhör dem som tycker bounty är otroligt gott. Dessa är en variant i kakform där botten är en browniebotten som därefter är toppad med en kokosfyllning som smakar som Bounty och som därefter toppats med mjölkchoklad. Supergoda och perfekta att frysa in då det blir några stycken när man gör en sats.

Till ca 16 st:

Chokladbotten:

3 ägg

150 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

4,5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Bountyfyllning:

En burk sötad kondenserad mjölk

250 g kokos

Topping:

200 g smält mjölkchoklad

Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä en fyrkantig form på ca 23 cm likt DENNA med bakplåtspapper. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Bountyfyllning: Blanda kokosen och den kondenserade mjölken och rör om till en jämn fyllning. När chokladbottnen svalnat, bred över ett lager med denna kokosfyllning och ställ in i kylen i ca 20 minuter så den får stelna till lite.

Topping: Smält chokladen över ett vattenbad och avsluta med att hälla över chokladen och täcka hela kakan med choklad. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i fyrkanter.

Lycka till! 🙂

D6C647D9-049E-4045-A87F-CCB25EF291E8_1_201_a

Dela med dig

10 svar

  1. Om jag vill göra denna i en större form som en djup ungsform, går det? Tänker kan man dubbla receptet? Får ganska samma tjocklek ändå tänker jag.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept