Här kommer en favorit i repris. Galet goda Bountyrutor!! En stor favorit här hemma. Kokos och choklad ihop är för mig en riktig hit och jag tillhör dem som tycker bounty är otroligt gott. Dessa är en variant i kakform där botten är en browniebotten som därefter är toppad med en kokosfyllning som smakar som Bounty och som därefter toppats med mjölkchoklad. Supergoda och perfekta att frysa in då det blir några stycken när man gör en sats.
Till ca 16 st:
Chokladbotten:
3 ägg
150 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
4,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Bountyfyllning:
En burk sötad kondenserad mjölk
250 g kokos
Topping:
200 g smält mjölkchoklad
Chokladbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Klä en fyrkantig form på ca 23 cm likt DENNA med bakplåtspapper. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.
Bountyfyllning: Blanda kokosen och den kondenserade mjölken och rör om till en jämn fyllning. När chokladbottnen svalnat, bred över ett lager med denna kokosfyllning och ställ in i kylen i ca 20 minuter så den får stelna till lite.
Topping: Smält chokladen över ett vattenbad och avsluta med att hälla över chokladen och täcka hela kakan med choklad. Låt stelna i kyl och skär sedan upp i fyrkanter.
Lycka till! 🙂
10 svar
Hej! Låter supergott! Ska den kondenserade mjölken inte värmas?
Hej, Nej den ska inte värmas 🙂
Kan jag göra den glutenfri och i så fall hur?
Absolut, använd glutenfri mjölmix istället 🙂
Hej
Dessa ser så goda ut. Kan man göra dem glutenfria?
Absolut, använd glutenfri mjölmix istället 🙂
Hej! Kan man frysa in den?
Det går bra 🙂
Om jag vill göra denna i en större form som en djup ungsform, går det? Tänker kan man dubbla receptet? Får ganska samma tjocklek ändå tänker jag.
Absolut det går bra att göra denna i en långpanna (likt 30*40 cm) och dubbla receptet 🙂