Nu börjar det äntligen närma sig rabarbersäsongen! Blir alltid lika lycklig när jag ser rabarber i matbutikerna första gången för året. Det är ett så tydligt vårtecken och att det finns så otroligt mycket gott man kan baka med dessa!
Här kommer ett recept på underbara rabarbergrottor med kardemumma och vit choklad. Degen är smaksatt med kardemumma och fyllningen består utav en liten vit chokladgömma samt en rabarberkompott. Perfekta nu till vårens fika 🙂
ca 20 st:
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
2 tsk malen kardemumma
Fyllning:
250 g rabarber
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk maizena + 1 msk vatten
50 g vit choklad
Börja med rabarberkompotten. Skölj rabarbern och dela sedan i centimeterstora bitar. Vill man först ansa den går det bra men då försvinner den vackra röda färgen. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka tills rabarbern mjuknat. Blanda maizena och vatten och tillsätt i kompotten. Låt koka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kardemumma och bakpulver för sig och tillsätt ner i bunken. Blanda väl till en smidig deg. Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem i muffinsformar och gör en fördjupning i mitten. Dela den vita chokladen i små bitar och lägg ner en bit i varje kaka. Klicka därefter i rabarberkompott. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Lycka till! 🙂