Startar denna vecka med att dela ett recept på kanske en ny favoritbiskvi hos mig. Nämligen rabarber och kardemumma biskvier! Oj så goda dessa blev! Består utav klassiska mandelbottnar, en gömma utav en sötsyrlig rabarberkompott samt en smörkräm smaksatt med kardemumma. Och givetvis doppade i vit choklad. Supergoda och perfekta att baka nu på våren 🙂
Till ca 8 st:
Botten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
2 tsk kardemumma
Rabarberkompott:
ca 200 g rabarber
0,75 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
0,25 tsk maizena + 1/2 msk vatten
Topping:
200 g vit choklad
Rabarberkompott: Börja med rabarberkompotten. Skölj rabarbern och dela sedan i centimeterstora bitar. Vill man först ansa den går det bra men då försvinner den vackra röda färgen. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka tills rabarbern mjuknat. Blanda maizena och vatten och tillsätt i kompotten. Låt koka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna. Klicka sedan ut i klickar på en bakplåtsklädd bricka eller tallrik och sätt in i frysen och låt stelna.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvita. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan, kardemumma och vaniljsockret och rör om till en slät smörkräm.
Montering: Vänd på bottnarna och lägg en frusen klick av rabarberkompott i mitten på bottnarna. Täck därefter med smörkräm. Ställ in i kylen en liten stund så de får stelna.
Smält chokladen och doppa därefter biskvierna i denna. Låt stelna och förvara i kylen.
Lycka till! 🙂