Rabarber mazariner

Länk till detta recept

4A56188F-22FB-4D16-9A81-C3E4E2F761B8_1_201_a 987FCDF7-5CB4-4DBA-BFAB-DC1E4A10B4A7_1_201_a
Mazariner, kan vara bland det godaste som finns! Det är något speciellt med mördegen tillsammans med mandelfyllningen och glasyren ihop. Och nu när vi går in i säsongen med rabarber var jag tvungen att prova baka mazariner med just det och gissa om det blev gott! Fyllningen är smaksatt med lite kardemumma (går att utesluta) och så gömmer där sig lite rabarber i form av en kompott också. Dessa får ni inte missa att baka! 🙂

Till ca 20 st:

Mördeg:

200 g rumsvarmt smör

5,75 dl vetemjöl

0,5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 g mandelmassa

200 g rumsvarmt smör

0,5 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

2 tsk mald kardemumma (kan uteslutas)

Fyllning:

250 g rabarber

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk maizena + 1 msk vatten

Glasyr:

3 dl florsocker

1 msk citronsaft

Ca 1 msk vatten

Rabarberkompott: Börja med rabarberkompotten. Skölj rabarbern och dela sedan i centimeterstora bitar. Vill man först ansa den går det bra men då försvinner den vackra röda färgen. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka tills rabarbern mjuknat. Blanda maizena och vatten och tillsätt i kompotten. Låt koka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna.

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och skär bort degen som hänger över kanterna för att få fina och jämna kanter. Ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen, lägg en liten klick fyllning i formarna, därefter en klick rabarberkompott och sedan fyllning igen så de fyller 3/4 av formarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret, citronsaft och vatten till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

Lycka till! 🙂

 

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept