INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Hastbullar med rabarber

Länk till detta recept

CB8B1623-0CEB-45BA-B555-071E8A1B6A75_1_201_a 985E079E-762A-4719-A875-1EB5523D7CB5_1_201_a Hastbullar är min räddning när jag blir sugen på bullar men inte har tiden till att göra riktiga bullar. Dessa blir dock som en blandning mellan muffins och kanelbullar och konsistensen blir liknande scones. Sedan kan man fylla dem med vad man vill eller också bara äta dem som dem är. Supergoda blir dem och allra godast är dem när de är rykande färska.

Den här gången fyllde jag dem med rabarber (såklart). Jag är inne i en period nu där det mesta jag bakar är med rabarber men de är ju så gott att det är svårt att låta bli 😉

Till ca 10-12 st:

3,75 dl vetemjöl

75 g smör

0,75 dl socker

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk

1,5 tsk kardemumma

Fyllning:

250 g rabarber

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk maizena + 1 msk vatten

Garnering:

Uppvispat ägg

pärlsocker

Bullformar

Rabarberkompott: Börja med rabarberkompotten. Skölj rabarbern och dela sedan i centimeterstora bitar. Vill man först ansa den går det bra men då försvinner den vackra röda färgen. Blanda rabarbern med socker och vaniljsocker i en kastrull. Låt småkoka tills rabarbern mjuknat. Blanda maizena och vatten och tillsätt i kompotten. Låt koka till önskad konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna.

Bullar: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Skiva ner smöret och blanda till en grynig massa. Häll ner mjölken och blanda snabbt ihop till en smet. Fördela smeten i bullformar. Tips, Lägg dem på en muffinsplåt likt DENNA för att hålla formen bättre. Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner kompotten där. Nyp ihop så smeten täcker kompotten. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills bullarna fått fin färg. Servera gärna direkt.

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept