INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Knäckig rabarberpaj med vit choklad

Länk till detta recept
AF1142BA-8576-4176-BD02-EBFB40C166FE_1_201_a
F4BAAF7E-DA12-4CE3-957F-C2F56D767AC2_1_201_a

Fredag idag och då bjuder jag på ett extra gott recept! Nämligen en knäckig rabarberpaj med vit choklad. Oj oj oj så god denna blev. Vår/sommar i en tugga kan man säga. Blev alldeles lycklig inombords när jag smakade på den för den gav så mycket sommarkänsla. De sötsyrliga rabarbern kombineras med bitar av smält vit choklad och en knäckig, kolasmakande topping. Och massor av vaniljsås till såklart 😉 Mums säger jag bara!

Botten:

500 g rabarber

0,5 dl florsocker

1 msk potatismjöl

Topping:

150 g vit choklad

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1 dl socker

Till servering:

Vaniljsås (recept finns HÄR)

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en pajform (jag använder DENNA). Skölj rabarbern och skär sedan i centermeter stora bitar. Blanda ihop med florsocker och potatismjöl. Häll ut över pajformen. Grovhacka den vita chokladen och strö över.

Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Klicka sedan över rabarbern och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

Servera sedan med vaniljsås.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

4 svar

  1. Men jösses! Ett till recept på lite annorlunda med rabarber. Åtminstone mot vad jag gjort innan!!!!! Toppen!!!!! Tack för att du delar så fantastiska recept, det här var ju rena guldgruvan!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept